A nap egyenletesen szolgáltat energiát a földre, de hogy mi mennyi energiát vagyunk képesek gyűjteni belőle az függ a hosszúsági és szélességi körtől és a szögtől, ahol keresztezzük a nap sugarait. Az alapelv szerint a nap elegendő energiát szolgáltat nekünk az egész bolygón, ennélfogva ha elég nagy napos területtel rendelkezünk, ahonnan begyűjthetjük és hasznosíthatjuk az energiát, nincs szükségünk elektromos hálózatokat építeni az áramért vagy átvezető csöveket a földgáz miatt. A Holistic Solar által ajánlott eszköz/termék bárkinek lehetővé teszi, hogy a napból nyerje összes energiáját.

A második képen a világ napsugárzásának térképe látható. Az egyenletes csúcsnapsütés a nyugati oldalon kb. 500 óra, a maximum csúcsnapsütés egy kevésbé napos területen 3000 óra. Ez hat féle tényezőt jelent alapvetően a szélességi köröktől függően. Ezen a skálán például New York, Róma vagy Budapest közel vannak a 45. szélességi körhöz, ahol évi 1400 óra a napsütés.

 

 

Becsüljük meg mekkora napos területre lenne szüksége egy családnak a 45. szélességi kör közelében. A világon egy átlagos háztartásban 4 fővel nagyjából 10 kWh elektromos energiát és 10 kWh hőenergiát (36MJ) használnak naponta. A család éves fogyasztásának kiszámítása a következő: 365 x 20 kWh = 7300 kWh / év. Ha vesszük az 1400 óra csúcsnapsütést/év és a napsugárzás 1 kW/ m2 20%-os hatékonyságon (ez a mai napelemek hatékonysági mértéke), ez 200 Watt/m2energiát fog termelni. Egy év alatt ez az 1400 óra csúcsnapsütés 1 m2-n 200 Watt x 1500 óra = 300 kWh energiát termel / év. Egy átlagos háztartásnak 7300 kWh-ra van szüksége. Tehát a napelem 20%-os hatékonysági fokán 7300/300 = 24,3 m2napos területre lenne szükség.

A Holistic Solar előrejelzése alapján az H-SPV technológia hatékonysága növekedni fog a következőképp. Lásd a lenti táblázatot.

Következésképpen, a fent megvitatott szélességi körön lévő háztartás akár egy 10 m2-es napos területen megtudja termelni az összes energiáját. A napsütés energiát szolgáltat mindenkinek. A központilag használt elektromosság költségének fele az átviteli vonalak szükségéből fakad. Hasonlóan a földgáz szállítása hőenergiában kétszer olyan drága, mint a földgáz maga az átviteli vonalak költségei miatt.

Ráadásul a mai számítógépes támadások miatt a központilag szállított energia jóval fogékonyabb a cyber terrorizmusra. A NAPFÉNYRE NINCS HATÁSSAL A CYBER TERRORIZMUS.